Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Ahad, Disember 16, 2012

pizza sosej

kat tanjung malim ni petang2 konpem hujan..asal hujan je konpem petang hieeee..
alhamdullilah syukur...sejuk sikit...
bila da sejuk tuh konpem2 la perut minta diisi..lapo aje le ko perut mana le idak membeso bagai johan..hihi,,,udah lapo je...:)
memula nak masak memasak nih nak kena tanya bos kecik 2org tuh dulu..ape dema nak makan..kau main taram je masak satgi dema taknak udah takde sape nak makan...
bos2 kecik tuh nak pizza katanya...umak aii..mana de bahan2 pizza yang oiii...
udah tarik muka seposen,....dan dan tuh aku terpikio ade kulit pastri mak aku bawak.....haaa terus je cakap ok ok umi wat pizza ye..tapi nih ala2 je taw...hikhik..haaaa baru nyengeh je..nyampah taw..asyik le nak majuk kalu tak penuhi citarasa kome..hieee..camnih umi pun nak merajuk gak lah..,haaaaa udah kalu semua nak majuk sape nak masak..hikhikhik...pandai lak dema menjawab abh la masak..gasak kome le..ade je jawapan nya...hikhik...
ok kopme tunggu 45 minit konpem siap hahahahahaha...

first sekali aku kuar kan segala bahan 2..kendian terus pasang plug oven..p[anaskan 10 minit..sementara tunggu pans aku nyiapkan segalanya ...

bahan2...

first time aku beli cheese nih ..saje nak try murah pun murah hieeee,,ok le..sama je takde beza pun...

nih bg yg malas cam aku nak wat doh nya..leh la korang guna benda nih mudah je,,,kat tg malim nih mmg takde..nih mak aku bawak dari ipoh... 
anak aku panggil nih bawang goreng hahahaha..baguih hampa no...

sosej nih tak sedap...pucat lesi je..gasak le janji ade..

sos aku suka guna soso kimball nih..sdap lagi dari life...

memula amik sekeping kulit pastry tadik tuh...aku potong kiri kanan sikit..sapu ngan soso..n buh oregano tadik tuh

tepek je sausage ke ayam cincang ke daging cincang ke hape ke...hape2 je lah filing...tapi aku nih je yg ade aku tepek je hok nih

kendian yg slice aku potong kiri kanan tuh aku tepek lak kat atas sosej tuh

kendian letak le cheddar tadik tuh...sebanyk mana yg aku suka..

taburkan kembali oregano leaves..masuk dalam loyang buat lah sebanyak mana yg nak..

memandangkan loyang aku tuh ade ruang kecik..so membazior namanya..kalu tak diisi...so aku amik sekeping kulit [astri..aku potong camnih..

n aku letak susu pekat tuh je..sapu bg rata gulung...sedap taw manis berkrim hihi

nih le hasil dalam loyang..sedia tuk dibakor....

haaaaaa amik kau..nengok tuh..ni nama nya cemerkap k...nak cepat nyer sal...aku main tangkap muat je masuk 2 loyang so loyang yg ats....terlebih masak nak rentung da jadik nya..mujur aku nengok kalu idak rentung ...tapi yg best nya walaupun rentung rasanya tetap sama takde rasa rentung pun ,pahit apatah lagik..cuma bertukar warna je...hikhik,..so kendian jangan gatai wat camnih....masuk satu2 loyang k...so petang tuh kiyta org makan la yg hampir rentung nih sampai habih...sodappppppppp..

nih esok nye lak dah..anak aku nak lagik benda nih..so pepagik wat lak tap[i saje berlainan bentuk lak hihi

nih da tak rentung ye...mmg best mudah n cepat je...kalu ade org datang senaang wat2..tunggu dia masak da leh borak2 sambil tuh hihi

layanzzzz ngan horlick panas..`besttttt......

7 ulasan:

  1. haha lg sikit nk rentung.. wahh nmpak cam sedap je ! nyum2!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. sedap...tuh la sikit g nak rentung...nak cepat nyer sal...tuh le jadik nye hikhik

      Padam
  2. sedapnya....tak pernah buat lagi nie....lepas nie mesti cuba....

    BalasPadam
    Balasan
    1. cuba le...senang je....main tepek2 je hihi..sodap pun sodap

      Padam
  3. sodapnyer..kalau blk ipoh nak kirim belikan tepung die tu ek...

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...